Skip to main content
Om Keflico, Bæredygtighed

Bæredygtighedsrapport 2022

Bæredygtighedsrapport 2022.

I 2022 formåede vi i Keflico at reducere CO2-udledningen trods et år med høj aktivitet. Dermed tog vi et vigtigt skridt i retning af målsætningen om at blive klimaneutral indenfor Scope 1 og 2 inden 2030. Målsætningen har fået yderligere luft under vingerne, da vi også har tilsluttet os FNs Science Based Target Initiative og UN Global Compact.

Sidste år satte vi et mål om at blive klimaneutral indenfor Scope 1 og 2 inden 2030 i henhold til Science Based Target Initiative. Målsætningen er kommet godt fra land - og sidenhen har Science Based Target Initiative  godkendt vores klimaplan.

I 2022 er vi lykkedes med at reducere vores CO2-udledningen med næsten seks procent sammenlignet med 2021. Dette sker i et år, hvor aktiviteten har været høj - og hvor vi har slået rekord i både omsætning og resultatet før skat. Hertil udtaler administrerende direktør i Keflico Mads Stenstrop følgende:

”Ved at tilslutte os FNs Science Based Target Initiative understreger vi endnu engang, at vi arbejder seriøst med bæredygtighed. Det er et fokus, som bliver bakket op af handling, og vi er yderst tilfredse med, at vi gennem en aktiv indsats er lykkes med at reducere vores klimaaftryk. Det er blandt andet sket ved adfærdsændringer samt konkrete initiativer som installation af et solcelleanlæg på dele af taget på vores lagerhal i Støvring”

Fremadrettet vil vores fokus være at nuancere klimatallene yderligere samt foretage konkrete reduceringer af Keflicos klimapåvirkning. 

”Den bæredygtige udvikling er en proces – og vi har kun taget de første spæde skridt mod vores klimamål – men vi agter at tage endnu flere store skridt nu og fremadrettet. Vi arbejder derfor hårdt på at nuancere vores datagrundlag, så vi kan blive endnu skarpere og iværksætte konkrete handlinger med størst mulige effekt for klimaet” afslutter Mads Stenstrop. 

Vi gør træ tilgængeligt for alle

I Keflico oplever vi en stadig støt stigende interesse for bæredygtige materialer som for eksempel træ. Særligt de nye lovkrav om eksempelvis mindre CO2-udledninger ved nybyggeri har skærpet fokus hos byggeriets aktører på byggematerialernes bæredygtige egenskaber, kvaliteter og dokumentation. Og det har vi også oplevet i de seneste år hvor andelen af bæredygtighedscertificerede produkter endnu engang er steget. 

Der er noget at hente i byggeriet ved at kigge mod de mere bæredygtige materialer. Det viser en rapport fra Rambøll fra 2020 blandt andet. Her anslås det, at en typisk skalmur udleder mellem 41-45 kilo CO2-ækvivalenter per kvadratmeter, hvorimod træbeklædning kun udleder 3-4 kilo CO2-ækvivalenter per kvadratmeter. Der er altså væsentlige klimabesparelser at hente i de mere bæredygtige materialer for en byggebranche, der i dag står for omkring 40 pct. af den samlede globale CO2-udledning

Derfor har vi udviklet en ny onlineløsning, der giver adgang til alle de relevante produktoplysninger, som både byggebranchen og de private forbrugere efterspørger. Her kan man finde alt lige fra produkternes tekniske egenskaber, kvaliteter, anvendelsesmuligheder til hvad der er på lager lige nu, certificeringer, godkendelser, miljøvaredeklarationer og livscyklusanalyser:

Kommerciel direktør i Keflico Camilla Hyldgaard Thomsen fortæller:

”For at gøre træ lettere tilgængeligt og imødekomme de stigende krav til dokumentation, har vi i de seneste år brugt betydelige ressourcer på at indsamle og opdatere informationer på vores næsten 3.000 forskellige træ og træbaserede produkter. Informationen har vi gjort frit tilgængelige online på vores hjemmeside. Vi mener nemlig, at træ skal være tilgængeligt for alle.”

Vi har derudover en ambition om at integrere løsningen med andre databaser, eksempelvis Byggebasen, EPD Danmark og LCA-byg for at skabe endnu mere transparens på tværs i branchen. Og ikke mindst for at gøre det nemmere for byggeriets partnere at træffe kvalificerede materialevalg. Vores næste skridt er dog, som noget nyt i branchen, at give alle virksomhedens kunder adgang til en profil på vores online platform.

Læs hele bæredygtighedsrapporten her

Nyheder om Keflico