Skip to main content
Bæredygtighed

Det naturlige valg er nu også det bæredygtige valg

Det naturlige valg er nu også det bæredygtige valg.

Fremtidens byggeri fordrer mere brug af træ, og det stiller blandt andet krav til de brandhæmmende egenskaber i byggematerialet.

I Keflico har vi igennem en årrække haft et tæt samarbejde med virksomheden Burnblock®, hvorigennem vi har deltaget aktivt i udviklingen af brandhæmmende træbaserede løsninger. Virksomheden har nu fået brandhæmmeren Burnblock® Cradle to Cradle Gold certificeret, hvilket er en væsentlig opkvalificering af produktet samt et vigtigt skridt i den bæredygtige udvikling. Til nyheden udtaler administrerende direktør i Burnblock®, Hroar Bay-Smidt blandt andet:

Vi er født naturlige, så det var også naturligt for os at få papir på det. I vores mission siger vi, at vi vil lave bæredygtig udvikling. Det forpligter…

Det er et kendt faktum, at byggeriet står for næsten 39 pct. af den globale C02 – udledning årligt. En løsning på at nedbringe dette er blandt andet at bruge mere træ. En forudsætning er at træets egenskaber kan matche kravene i byggeriet. Det kan den bæredygtige brandhæmmer Burnblock®, der er et miljøvenligt alternativ til de mere traditionelle og kemikalietunge forarbejdningsmetoder. De brandhæmmende egenskaber kombineret med den miljøvenlige og bæredygtige profil gør, at det er naturligt for os at anvende Burnblock® til brandimprægnering af mange af de produkter, som vi servicere byggeriet med.

Måske markedets mest bæredygtige byggemateriale?

Vores mangeårige tætte samarbejde med Burnblock®, har betydet, at vi har kunne levere brandimprægneret træbaserede byggematerialer til flere store byggeprojekter i ind- og udland. Byggeprojekter som for eksempel Forpladsen i Københavns Lufthavn, Bavnehøj byggeriet, Transportministeriet samt Norges største kontorbygning i træ Valle Wood i Oslo.

Det tætte samarbejde med Burnblock betyder nu også, at vi kan tilbyde ét af markedets mest dokumenterede bæredygtige byggematerialer til fremtidens byggeri.

”Samarbejdet med Burnblock® betyder, at vi kan sikre endnu mere bæredygtigt træ til dansk byggeri – og nu også ét af markedets mest bæredygtige byggematerialer med Accoya som materiale, brandimprægneret med brandhæmmeren Burnblock®. Det giver et produkt hvor ikke alene Accoya er Cradle to Cradle certificeret, men også brandimprægneringen. Sammenlagt skaber det ét af markedets mest dokumenterede bæredygtige byggematerialer” udtaler Projektchef i Keflico, Dan Hornbøl Andersen.

Certificeringen giver desuden også yderligere dokumentation til ét af markedets første bæredygtige facadesystemer, Woodfac, der er skabt i et samarbejde mellem Nordisk Profil, Burnblock® og Keflico. Systemet består af en kombination mellem 100 pct. genanvendt aluminium og Burnblock® brandimprægneret bæredygtighedscertificerede trælameller. Systemet er brandtestet efter gældende lovkrav i henhold til BR18, hvorfor det opfylder bestemmelserne indenfor både B-s1,d0 og B-s2,d0 for udvendige facader. Egenskaberne kombineret med facadesystemets bæredygtige profil, hvor brandhæmmeren nu er Cradle to Cradle Gold certificeret, gør systemet helt unikt på markedet og særdeles velegnet til fremtidens bæredygtige byggerier.

Vi ønsker et stort tillykke med certificeringen – og vi ser frem til et fortsat stærkt, udviklende og bæredygtigt samarbejde.

Nyheder om bæredygtighed